Nyhedsbrev April 2019: Hjælpemiddelmesse: En kæmpe success, spændende nyt omkring Orbit Reader

Velkommen til denne måneds nyhedsbrev. I dette nyhedsbrev kan du læse kort om Hjælpemiddelmessen i Marts, samt spændende nyheder om Orbit Reader, som kan komme til at gøre en stor forskel i fremtiden for mange punktlæsere.

Dansk Blindesamfunds Hjælpemiddelmesse i Fredericia den 22. Marts.

En stor tak skal lyde til alle jer, som var forbi V.I. Data’s stand på Dansk Blindesamfunds Hjælpemiddelmesse på Fuglsangcentret den 22. Marts. Det var en kæmpe fornøjelse at se så mange på standen, samt se så stor interesse for diverse produkter.

Hjælpemiddelmessen og konferencen var igen i år en kæmpe success. Der var langt over 100 mennesker. Der var brugere, pårørende, konsulenter, fagfolk samt mange andre mennesker, som interessere sig for hjælpemidler til folk med et synshandicap. Hvis du gik glib af denne uforglemmelige og meget spændende dag, så skulle du overveje at tage med til næste år. Vi glæder os allerede til næste år…

Orbit Reader: Nu med Dansk ottepunkt tabel med mere.

Det er med den største fornøjelse, at vi nu kan præsentere en Dansk ottepunkt tabel til Orbit Reader.

Der blev tidligere udmeldt nogle begrænsninger. Disse udfordringer er nu blevet løst, hvilket gør læsning og skrivning på Orbit Reader til en endnu bedre oplevelse. De gode nyheder stopper ikke her.

Vi kan med endnu større fornøjelse afsløre, at Orbit Reader nu også kan læse og skrive de danske forkortelser i ottepunkt. Orbit Reader kan dog stadig ikke forkorte eller afforkorte tekster, men man kan nu skrive og læse forkortede tekster i ottepunkt uden problemer.

Denne opdatering betyder også, at man nu kan læse e-bøger fra Nota, samt læse konverterede filer fra RoboBraille i dansk ottepunkt med forkortelser på Orbit Reader. Orbit Reader understøtter punktformatet OctoBraille, som er det nyeste og mest brugte format indenfor Dansk ottepunkt.

Har du spørgsmål så er du naturligvis altid velkommen til at kontakte V.I. Data.

Læs mere om disse nye ting på Orbit Reader siden.

Afslutning.

Dette nyhedsbrev er ikke så langt som nogle af de andre, men vi håber alligevel du som læser synes det har været værd at læse.

Der sker altid spændende ting hos V.I. Data, som kæmper for at gøre en forskel for synshandicappede, blinde og døvblinde i Danmark.

En stor tak skal lyde til dig som har taget dig tid til at læse dette nyhedsbrev. Du er med til at drive motivationen, samt gøre en forskel, blot ved at læse dette nyhedsbrev.

De bedste hilsner fra Søren Jensen. V.I. Data.