Om V.I. Data

Hvad betyder navnet V.I. Data?

Navnet V.I. Data betyder flere ting:

  • På Engelsk står bogstaverne “VI” for “Visual impaired,” hvilket betyder “synshandicappede” på dansk.

  • Bogstaverne “VI” står også for “vision,” da VIData har en vision om at yde den bedste mulige rådgivning til synshandicappede i Danmark.

  • “Data” er internationalt, og indikerer, at VIData mest arbejder indenfor IT, samt tekniske hjælpemidler og løsninger til synshandicappede.

Om Søren Jensen som står bag V.I. Data.

Søren er født blind, og har altid interesseret sig for IT og teknik. Han blev udlært som IT supporter i 2009, hvor han derefter blev ansat som IKT Tekniker hos Center for Kommunikation og Hjælpemidler i Vejle. De primære opgaver bestod i at rådgive, undervise og yde teknisk support indenfor hjælpemidler til synshæmmede, primært til blinde.

Center for Kommunikation og Hjælpemidler (CHKM) var et regionalstyret center, hvor kommunerne kunne købe ydelser med ekspertise indenfor syn, høre, mobilitet og tale. Kort fortalt: Ydelser løsning af opgaver indenfor diverse handicap områder.

Søren fik mange spændende opgaver som IKT Tekniker. Her iblandt undervisning og rådgivning for folk der både er døve og blinde. Dette betyder denne dag idag, at V.I. Data både har store erfaringer indenfor dette område, men også har et tæt samarbejde med Foreningen af Danske Døvblinde (FDDB.)

Ved udgangen af år 2014 måtte CKHM lukke, da kommunerne valgte at hjemtage diverse ydelser. Søren fik da job hos CSV i Kolding, hvor han fortsatte som IKT Tekniker. Det viste sig hurtigt at der ikke var arbejde nok til at beholde denne stilling. Derfor startede Søren officielt som selvstændig et halvt år efter, i juni 2015. CSV i Kolding er nu en af VIDatas mange gode samarbejdspartnere.

Dette er resultatet af V.I. Data, som nu tilbyder rådgivning, undervisning og teknisk support til synshandicappede i hele landet. Dette inkluderer brugere, fagfolk, kommuner, organisationer og alle andre, som har brug for rådgivning, undervisning og teknisk support indenfor diverse hjælpemidler for synshandicappede.

Skriv et svar