WebBox

WebBox: En simpel adgang for de fleste til den digitale verden uden brug af computer.

Læs om scanner funktionen som tilkøbsydelse, der gør WebBox til en læsemaskine

Individuel opsætning, kalender, lydaviser, hjemmesider, direkte forbindelse med Nota, Daisy og lydbøger, E-bøger, radio og meget mere.

Utrolig simpel betjening, kun ved hjælp af fem store taktile knapper, samt en volume knap.

HMI-nr.: 106712.

Klik her for at se WebBox på Hjælpemiddeldatabasen.

Klik her for at logge ind på din WebBox (Engelsk side)

Hvad er WebBox?

WebBox er en simpel adgang til den online digitale verden. WebBox er en meget enkelt betjent online radio, som er specielt designet til synshandicappede, ordblinde og læsesvage, eller hvis man blot ønsker en meget enkel betjening.

Maskinen har kun ganske få knapper, et enkelt menusystem samt taleunderstøttelse i alle menuer og funktioner. WebBox er koblet op mod et centralt system hvor alt administreres. Dette betyder at man som bruger ikke skal være et teknisk geni for at kunne anvende maskinen, og at hele system administreres centralt.

WebBox set skråt oppe fra, med blåt lys i displayet, og grønt lys rundt om lydstyrkekontrolen.

Venstre side af WebBox: 1 USB stik, kortlæser til SD kort samt minijack til hovedtelefoner. Lydstyrkekontrolen vises også.

WebBox set bagfra. Stik til strøm, netværkskabel og lydudgang til stereoanlæg

Hvilken målgruppe henvender WebBox sig til?

WebBox er oprindelig designet til ældre synshandicappede, men kan også sagtens bruges af yngre folk, som ønsker en simpel betjening. På trods af at WebBox er meget simpel at bruge, tilbyder maskinen også funktioner til avancerede brugere. Selv de avancerede funktioner bruges på en simpel måde.

WebBox tilbyder desværre ikke tilkobling af punktdisplays til døvblinde punktlæsere. En hørerest ved brug af fx høreapparater eller høretekniske hjælpemidler er derfor påkrævet for at få det maksimale ud af produktet.

Demonstration af WebBox.

Christian fra Synshandicappedes Teknik har lavet en rigtig god gennemgang af funktionerne på WebBox. Her kan du se demonstrationen på Synshandicappedes Tekniks Youtube kanal, hvor du også kan se mange andre interessante videoer indenfor teknik til synshandicappede. En stor tak skal lyde til Christian for den fine gennemgang af WebBox.

Funktioner.

WebBox har følgende funktioner:

 • Individuel opsætning til den enkelte bruger. Funktioner der ikke ønskes kan fjernes på individuel basis, hvilket gør WebBox lettere at bruge uanset brugerens behov.

 • Læsning af dine kalender aftaler. Få alle dine kalender aftaler oplæst enkelt og nemt.

 • Direkte afspilning af lokale lydaviser direkte fra dit område. Nu er det slut med at sende og modtage lydaviser på cd med posten. (OBS: Denne funktion virker kun, hvis din lokale lydavis ønsker at tilbyde denne service via WebBox. Kontakt gerne V.I. Data for nærmere oplysninger.)

 • Oplæsning af de hjemmesider du er interesseret i at følge med på. Dette kan bruges til oplæsning af vigtige informationer i dagligdagen. (Se flere informationer længere nede på siden.)

 • Afspille lydbøger og daisy bøger direkte fra din boghylde hos Nota.

 • Afspille og navigere i strukturerede Daisybøger.

 • Læse e-bøger og tekst filer.

 • Afspilning af podcasts og Internetradio fra hele verden.

 • Mulighed for læsning af e-mails. (Kan ikke skrive og sende mails endnu.)

 • Gøre maskinen endnu mere simpel at betjene ved at tilføje genveje til maskinens funktioner, samt afspilning af foretrukne aviser, radiostationer m.m..

 • Nem aflæsning af tid og dato.

 • Kan afspille fra SD kort, eksternt cd drev, USB stik og ekstern harddisk.

WebBox med hovedtelefoner

Avancerede funktioner.

 • Brug WebBox som en download station. Hente lydbøger direkte ned på et SD kort. WebBox registrer selv om kortet passer til Victor Reader Stream, Plextalk PTP eller Hims Sense.
 • Rippe lyd cd’er fra et eksternt cd drev til et SD kort i mp3 format
 • WebBox har sin egen stifinder, og er ikke afhængig af nogen bestemt mappe struktur.
 • Afspiller direkte fra komprimerede .zip filer.

WebBox med eksternt CD-drev

Liste over muligheder på WebBox.

WebBox tilbyder følgende muligheder, som bliver beskrevet nærmere under hver sin overskrift undr denne liste.

 • Genveje
 • Radio
 • podcasts
 • Hjemmesider
 • Nota
 • Email
 • Kalender
 • Skanner

Genveje.

Tænd din WebBox, vælg Genveje og lyt til det du lyttede til før du slukkede for din WebBox. WebBox husker det du sidst har lyttet til. Så er du fri for at finde det du lyttede til via de forskellige menuer.

Du kan også indstille din WebBox så du selv skal tilføje de ting du ønsker i Genvejsmenuen, så du hurtigt kan finde de ting du elsker at lytte til hver eneste dag.

Radio.

Kan du lide at høre radio og ønsker en simpel radio der læser hvilken station du lytter til? Så vil du elske radioen på WebBox. Brug pil frem eller tilbage til at bladre mellem radiostationerne, som bliver oplæst med talen på WebBox.

Her har du både mulighed for at høre de faste landsdækkende radiostationer, men også mulighed for selv at vælge dine favoritstationer under punktet “Mine radiostationer.” Under Mine radiostationer kan du vælge lige netop alle de radiostationer du har lyst til at høre fra hele verden.

Se DR’s tv kanaler på WebBox.

Det er muligt at se DR’s tv kanaler på WebBox, hvor det kun er lyden man høre. Det kan være til stor gavn for mange, hvis man har svært ved at skifte mellem kanalerne på sit tv.

Podcasts.

Hvad er et podcast? Et podcast er en udsendelse på lyd som du kan abonnere på, på samme måde som en avis eller et blad. Forskellen er bare, at de fleste podcasts er helt gratis.

Du kan f.eks. abonnere på de radioudsendelser fra D R, som du godt kan lide at høre. Så bestemmer du selv hvornår du vil høre udsendelserne.

Eksempler på podcasts kan være Radioavisen fra D R, hvor du kan høre nyhederne når du har lyst, eller andre radioudsendelser, som du ikke nåede at høre da de blev sendt i radioen. Der findes også mange andre podcasts på Dansk, som ikke bliver sendt i radioen. Der findes podcasts indenfor alle emner, så det er kun din fantasi der sætter begrænsningen.

Lyt til alle podcasts fra DR på WebBox.

Fik du ikke lige hørt din favorit radioudsendelse da den blev sendt i radioen? Vil du gerne lige høre den seneste radioavis? Eller kunne du tænke dig at gå på opdagelse i DR’s gigantiske arkiv af radioudsendelser? Så har du nu muligheden på WebBox. Der er mere end 200 forskellige podcasts.

 • Vælg podcasts.
 • Vælg “Danske radio alle podcasts.”
 • Vælg radioudsendelsen du søger ud fra alfabetet.
 • Vælg den ønskede radioudsendelse og den begynder at afspille. Lettere bliver det ikke.

Hjemmesider.

Synes du det er svært at navigere rundt på hjemmesider og holde dig opdateret på en computer?

WebBox kan læse tekster fra hjemmesider, hvilket kan være til stor gavn for mange brugere.

Du kan tilføje lige så mange hjemmesider du ønsker, hvor WebBox vil læse teksten på en nem og overskuelig måde. Det kan være brugbart i mange forskellige sammenhæng:

 • Du ønsker at følge med i nyheder på bestemte hjemmesider.
 • Du ønsker at holde dig opdateret i forhold til arrangementer og lignende.
 • Du ønsker at holde dig opdateret i forhold til dit lokale område.

Det er faktisk kun din fantasi der sætter grænsen for, hvor du ønsker at læse på internettet med din WebBox. Kontakt gerne V.I. Data for flere informationer omkring læsning af hjemmesider på WebBox.

WebBox kan også navigere på hjemmesider. Det lyder måske svært og kompliceret, men det er det ikke. Denne funktion er så simpel at bruge, at den faktisk kan gøre komplekse eller utilgængelige hjemmesider tilgængelige for synshandicappede og læsesvage.

Denne funktion giver folk som ellers ikke har mulighed for at navigere på hjemmesider mulighed for, at læse nyheder, læse vejrudsigten og søge informationer på kendte og relevante hjemmesider, præcis som alle andre mennesker med normalt syn. Dette åbner op for en hel ny verden, som folk indenfor bestemte brugergrupper ikke tidligere har haft mulighed for at tilgå. Primært fordi de ikke er i stand til at bruge computere, tablets eller andre former for nyere teknologi.

Navigering af forskellige hjemmesider fungerer kun med bestemte hjemmesider, da systemet skal bygges op fra bunden for hver hjemmeside WebBox skal bruge. Har du forslag til endnu flere hjemmesider der vil være relevant at have på WebBox, så er du meget velkommen til at kontakte V.I. Data.

Liste over hjemmesider der fungerer på WebBox.

Her kan du se en liste over de hjemmesider, som fungerer sammen med WebBox. Det er nødvendigvis ikke alle funktioner på hjemmesiderne der fungerer, da dette vil gøre navigationen alt for komplekst.

Læs dine daglige nyheder fra DR på WebBox.

Nu kan du læse dine daglige nyheder fra DR direkte på WebBox.

Vælg hvilken kategori du vil læse inkl. de lokale nyheder, læn dig tilbage, og få oplæst netop de nyhedsartikler der interessere dig. Denne funktion kan være til stor gavn for mange i hverdagen.

Funktionen finder du under punktet “Hjemmesider”, og punktet “Danske radio nyheder.”

Nota.

Slip for cd’er der bliver forsinket med posten. Nu kan du høre det hele online på en meget simpel måde direkte på din WebBox.

Her kan du tilgå din boghylde hos Nota, som giver dig mulighed for at høre lige netop de bøger, som du har tilføjet til Mine bøger hos Nota.

Ring gerne til Nota, som vil være behjælpelige med at tilføje de bøger du ønsker til Mine bøger. Bøgerne kan også tilføjes fra Notas hjemmeside, eller via deres app fra en mobiltelefon.

Email.

Du kan læse dine e-mails på WebBox, på en meget nem og overskuelig måde. Det kan bruges til nyhedsbreve samt mange andre informationer. Man kan ikke sende eler besvare mails endnu på WebBox.

Kalender.

Ja, du læste rigtigt. WebBox tilbyder en kalenderfunktion. Man kan læse sine kalender aftaler på WebBox ved hjælp af Googles kalender, og læse sine aftaler på en nem og overskuelig måde. I skrivende stund er det kun muligt at læse sine kalender aftaler. Man kan ikke selv tilføje nye aftaler fra sin WebBox endnu. Denne kalender funktion kan bruges i følgende situationer:

 • Man bor sammen med en pårørende, hvor man ønsker at kunne holde sig opdateret i en fælles kalender.
 • Man har en pårørende, som kan hjælpe med at tilføje sine aftaler i kalenderen. Det kan nemt gøres fra en mobiltelefon, computer eller tablet.
 • Man ønsker at følge med i en offentlig Google kalender, for at holde sig opdateret på fx arrangementer og lignende.

Kontakt gerne V.I. Data for flere informationer om, hvordan du kan tilføje en Google kalender til din WebBox.

Lydaviser.

WebBox sammen med en avis

En af WebBox unikke funktioner er levering af lydaviser via internettet. Dette spare forsendelsen af lydaviser på fysisk medie, og levere lydavisen direkte til aflytning hos brugeren med det samme.

Diverse producenter af lydaviser kan gratis lægge deres lydaviser ind i systemet, hvis de ønsker at tilbyde deres brugere denne service, som kan åbne op for mange flere brugere. Dette betyder at lydaviserne kan nå ud til endnu flere brugere i diverse områder. Dette gælder ikke kun synshandicappede, men også ordblinde og andre læsesvage.

Systemet fungerer på denne måde, at lydaviserne kun bliver leveret til de personer, som abonnerer på lydavisen. Systemet finder selv ud af hvilken lydavis man skal modtage, ud fra hvilket område man bor i landet. Hvis man f.eks. har sommerhus i en anden del af landet, så er der mulighed for at modtage flere lydaviser. Dette skal naturligvis aftales med de enkelte producenter af lydaviser, hvis man ønsker at abonnere på flere af disse.

Ældre mand sidder ved et køkkenbord og betjener WebBox

WebBox med fjernbetjening

Scanner.

Brug WebBox som en læsemaskine og få dine breve, blade og anden form for trykt tekst læst højt.

Læs mere om scanner funktionen ved at klikke her

Det centrale system.

WebBox er bygget op omkring et centralt system, hvor de fleste af maskinens funktioner bliver kørt fra. Derfor kræver WebBox en internetforbindelse, da maskinen ikke kan bruges til mange af dens funktioner uden en forbindelse til internettet. En stor fordel ved dette system er, at de fleste funktioner bliver styret via fjernsupport. Det vil sige meget mindre fysisk support hjemme hos dig som kunde. Dette har følgende fordele:

Som bruger skal du ikke forholde dig til en masse avancerede indstillinger og funktioner. Du kontakter bare V.I. Data med dit ønske om opsætning, og det bliver ordnet uden du behøver at foretage dig yderligere.

Funktioner kan til og frakobles efter eget ønske, uden du behøver foretage dig noget på maskinen.

Hvis maskinen går ned eller der sker en alvorlig software fejl, skal maskinen højest sannsynlig ikke sendes til reparation. Alvorlige nedbrud kan ordnes via telefonsupport, og i yderste tilfælde via et USB stik, som kan få liv i maskinen igen.

Tag WebBox med på farten.

Vil du gerne have WebBox med på farten? Så kan du tilslutte et eksternt medie som fx et SD kort, USB pen eller lignende. Hente indholdet du ønsker at lytte til ned på dit eksterne medie, og lytte til det selv om du ikke har noget internet.

Download det du lytter til ned på dit eksterne medie, direkte på WebBox, uden brug af computer. Det er enkelt og nemt.

Manual til WebBox.

Her kan du hente brugervejledningen til WebBox i flere forskellige formater.

Hent manualen i Word format

Hent manualen i pdf format

Hardware specifikationer:

 • Størrelse: 16x25x8,4 cm.
 • Meget kraftig højtaler, som er en fordel for hørehæmmede.
 • Store tydelige taktile knapper: OK knap, pil op og pil ned, stor rund volume knap, tilbage knap og tænd/sluk.
 • Display hvor menu teksterne bliver vist. Til gavn for svagsynede eller læsesvage.
 • USB stik til tilkobling af eksternt cd drev, USB stik eller harddisk.
 • Jack stik til hovedtelefoner. (Kan også bruges sammen med teleslynge og andet høreudstyr.)
 • Afspilning fra SD kort til afspilning af lydbøger, e-bøger osv.
 • Mulighed for intern hukommelse via micro SSD
 • Internet via kabel, trådløst netværk eller mulighed for 4G forbindelse via USB pen med data simkort.
 • Fjernbetjening medfølger med nem adgang til indstilling af hastighed og tone. (Dette kan også indstilles i maskinens menu.)
 • Lydudgang til stereosystem til brug til en stationær løsning.
 • Indbygget batteri så den kan bruges som transportabel afspiller. Afspilningstid på batteri op til 10 timers brug på en opladning.

Pris:

Prisen er 5700 kr. Der ud over er der et abonnement på 62,5 kr. om måneden (750 kr. om året) pr. maskine.

For disse 62,5 kr. om måneden får man fuld support hvilket inkluderer individuel opsætning, som bliver administreret fra det centrale system.

Priserne er inkl. moms.

Abonnementet kan forståeligt nok være en udfordring for nogle. Her kommer nogle interessante oplysninger, som du måske vil finde brugbart.

Du kan læse ankestyrelsens afgørelse angående bevilling af hjælpemidler ved at klikke her.