WebBox

WebBox: En simpel adgang for de fleste til den digitale verden uden brug af computer.

Individuel opsætning, kalender, lydaviser, hjemmesider, direkte forbindelse med Nota, Daisy og lydbøger, E-bøger, radio og meget mere.

HMI-nr.: 106712.

Klik her for at se WebBox på Hjælpemiddeldatabasen.

Klik her for at logge ind på din WebBox (Engelsk side)

Hvad er WebBox?

WebBox er en simpel adgang til den online digitale verden. WebBox er en meget enkelt betjent online radio, som er specielt designet til synshandicappede, ordblinde og læsesvage, eller hvis man blot ønsker en meget enkel betjening.

Maskinen har kun ganske få knapper, et enkelt menusystem samt taleunderstøttelse i alle menuer og funktioner. WebBox er koblet op mod et centralt system hvor alt administreres. Dette betyder at man som bruger ikke skal være et teknisk geni for at kunne anvende maskinen, og at hele system administreres centralt.

WebBox set skråt oppe fra, med blåt lys i displayet, og grønt lys rundt om lydstyrkekontrolen.

Venstre side af WebBox: 1 USB stik, kortlæser til SD kort samt minijack til hovedtelefoner. Lydstyrkekontrolen vises også.

WebBox set bagfra. Stik til strøm, netværkskabel og lydudgang til stereoanlæg

Hvilken målgruppe henvender WebBox sig til?

WebBox er oprindelig designet til ældre synshandicappede, men kan også sagtens bruges af yngre folk, som ønsker en simpel betjening. På trods af at WebBox er meget simpel at bruge, tilbyder maskinen også funktioner til avancerede brugere. Selv de avancerede funktioner bruges på en simpel måde.

WebBox tilbyder desværre ikke tilkobling af punktdisplays til døvblinde punktlæsere. En hørerest ved brug af fx høreapparater eller høretekniske hjælpemidler er derfor påkrævet for at få det maksimale ud af produktet.

Funktioner.

WebBox har følgende funktioner:

 • Individuel opsætning til den enkelte bruger. Funktioner der ikke ønskes kan fjernes på individuel basis, hvilket gør WebBox lettere at bruge uanset brugerens behov.

 • Læsning af dine kalender aftaler. Få alle dine kalender aftaler oplæst enkelt og nemt.

 • Direkte afspilning af lokale lydaviser direkte fra dit område. Nu er det slut med at sende og modtage lydaviser på cd med posten. (OBS: Denne funktion virker kun, hvis din lokale lydavis ønsker at tilbyde denne service via WebBox. Kontakt gerne V.I. Data for nærmere oplysninger.)

 • Oplæsning af de hjemmesider du er interesseret i at følge med på. Dette kan bruges til oplæsning af vigtige informationer i dagligdagen. (Se flere informationer længere nede på siden.)

 • Afspille lydbøger og daisy bøger direkte fra din boghylde hos Nota.

 • Afspille og navigere i strukturerede Daisybøger.

 • Læse e-bøger og tekst filer.

 • Afspilning af podcasts og Internetradio fra hele verden.

 • Mulighed for læsning af e-mails. (Kan ikke skrive og sende mails endnu.)

 • Gøre maskinen endnu mere simpel at betjene ved at tilføje genveje til maskinens funktioner, samt afspilning af foretrukne aviser, radiostationer m.m..

 • Nem aflæsning af tid og dato.

 • Kan afspille fra SD kort, eksternt cd drev, USB stik og ekstern harddisk.

WebBox med hovedtelefoner

Avancerede funktioner.

 • Brug WebBox som en download station. Hente lydbøger direkte ned på et SD kort. WebBox registrer selv om kortet passer til Victor Reader Stream, Plextalk PTP eller Hims Sense.
 • Rippe lyd cd’er fra et eksternt cd drev til et SD kort i mp3 format
 • WebBox har sin egen stifinder, og er ikke afhængig af nogen bestemt mappe struktur.
 • Afspiller direkte fra komprimerede .zip filer.

WebBox med eksternt CD-drev

Hardware specifikationer:

 • Størrelse: 16x25x8,4 cm.
 • Meget kraftig højtaler, som er en fordel for hørehæmmede.
 • Store tydelige taktile knapper: OK knap, pil op og pil ned, stor rund volume knap, tilbage knap og tænd/sluk.
 • Display hvor menu teksterne bliver vist. Til gavn for svagsynede eller læsesvage.
 • USB stik til tilkobling af eksternt cd drev, USB stik eller harddisk.
 • Jack stik til hovedtelefoner. (Kan også bruges sammen med teleslynge og andet høreudstyr.)
 • Afspilning fra SD kort til afspilning af lydbøger, e-bøger osv.
 • Mulighed for intern hukommelse via micro SSD
 • Internet via kabel, trådløst netværk eller mulighed for 4G forbindelse via USB pen med data simkort.
 • Fjernbetjening medfølger med nem adgang til indstilling af hastighed og tone. (Dette kan også indstilles i maskinens menu.)
 • Lydudgang til stereosystem til brug til en stationær løsning.
 • Indbygget batteri så den kan bruges som transportabel afspiller. Afspilningstid på batteri op til 10 timers brug på en opladning.

Pris:

Prisen er 4700 kr. Der ud over er der et abonnement på 50 kr. om måneden pr. maskine, da maskinen kører via et online centralt system. For disse 50 kr. får man fuld support hvilket inkluderer individuel opsætning, som bliver administreret fra det centrale system.

Abonnementet kan forståeligt nok være en udfordring for nogle. Her kommer nogle interessante oplysninger, som du måske vil finde brugbart. Du kan læse ankestyrelsens afgørelse angående bevilling af hjælpemidler ved at klikke her.

Ældre mand sidder ved et køkkenbord og betjener WebBox

WebBox med fjernbetjening

Udlån af WebBox.

Der har været stor efterspørgsel på udlån af WebBox. Det er derfor nu blevet muligt at låne en WebBox mod betaling. V.I. Data kan desværre ikke tilbyde gratis udlån af WebBox, da et udlån medfører nogle omkostninger. Kontakt derfor gerne V.I. Data hvis du er interesseret i at låne en WebBox, så finder vi en realistisk pris.

Yderligere informationer omkring diverse funktioner på WebBox.

Her kan du læse mere uddybende om, hvordan diverse funktioner på WebBox fungerer. Har du yderligere spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte V.I. Data.

Det centrale system.

WebBox er bygget op omkring et centralt system, hvor de fleste af maskinens funktioner bliver kørt fra. Derfor kræver WebBox en internetforbindelse, da maskinen ikke kan bruges til mange af dens funktioner uden en forbindelse til internettet. En stor fordel ved dette system er, at de fleste funktioner bliver styret via fjernsupport. Det vil sige meget mindre fysisk support hjemme hos dig som kunde. Dette har følgende fordele:

Som bruger skal du ikke forholde dig til en masse avancerede indstillinger og funktioner. Du kontakter bare V.I. Data med dit ønske om opsætning, og det bliver ordnet uden du behøver at foretage dig yderligere.

Funktioner kan til og frakobles efter eget ønske, uden du behøver foretage dig noget på maskinen.

Hvis maskinen går ned eller der sker en alvorlig software fejl, skal maskinen højest sannsynlig ikke sendes til reparation. Alvorlige nedbrud kan ordnes via telefonsupport, og i yderste tilfælde via et USB stik, som kan få liv i maskinen igen.

Kalender.

Ja, du læste rigtigt. WebBox tilbyder en kalenderfunktion.

Man kan læse sine kalender aftaler på WebBox ved hjælp af Googles kalender, og læse sine aftaler på en nem og overskuelig måde. I skrivende stund er det kun muligt at læse sine kalender aftaler. Man kan ikke selv tilføje nye aftaler fra sin WebBox endnu. Denne kalender funktion kan bruges i følgende situationer:

 • Man bor sammen med en pårørende, hvor man ønsker at kunne holde sig opdateret i en fælles kalender.

 • Man har en pårørende, som kan hjælpe med at tilføje sine aftaler i kalenderen. Det kan nemt gøres fra en mobiltelefon, computer eller tablet.

 • Man ønsker at følge med i en offentlig Google kalender, for at holde sig opdateret på fx arrangementer og lignende.

Kontakt gerne V.I. Data for flere informationer om, hvordan du kan tilføje en Google kalender til din WebBox.

Lydaviser.

WebBox sammen med en avis

En af WebBox unikke funktioner er levering af lydaviser via internettet. Dette spare forsendelsen af lydaviser på fysisk medie, og levere lydavisen direkte til aflytning hos brugeren med det samme.

Diverse producenter af lydaviser kan gratis lægge deres lydaviser ind i systemet, hvis de ønsker at tilbyde deres brugere denne service, som kan åbne op for mange flere brugere. Dette betyder at lydaviserne kan nå ud til endnu flere brugere i diverse områder. Dette gælder ikke kun synshandicappede, men også ordblinde og andre læsesvage.

Systemet fungerer på denne måde, at lydaviserne kun bliver leveret til de personer, som abonnerer på lydavisen. Systemet finder selv ud af hvilken lydavis man skal modtage, ud fra hvilket område man bor i landet. Hvis man f.eks. har sommerhus i en anden del af landet, så er der mulighed for at modtage flere lydaviser. Dette skal naturligvis aftales med de enkelte producenter af lydaviser, hvis man ønsker at abonnere på flere af disse.

Oplæsning og navigering af hjemmesider.

Du kan tilføje lige så mange hjemmesider du ønsker, hvor WebBox vil læse teksten på en nem og overskuelig måde. Det kan være brugbart i mange forskellige sammenhæng:

 • Du ønsker at følge med i nyheder på bestemte hjemmesider.
 • Du ønsker at holde dig opdateret i forhold til arrangementer og lignende.
 • Du ønsker at holde dig opdateret i forhold til dit lokale område.

Det er faktisk kun din fantasi der sætter grænsen for, hvor du ønsker at læse på internettet med din WebBox. Kontakt gerne V. I. Data for flere informationer omkring læsning af hjemmesider på WebBox.

WebBox kan også navigere på hjemmesider. Det lyder måske svært og kompliceret, men det er det slet ikke. Denne funktion er så simpel at bruge, at den faktisk kan gøre komplekse eller utilgængelige hjemmesider tilgængelige for synshandicappede og læsesvage.

Denne funktion giver folk som ellers ikke har mulighed for at navigere på hjemmesider mulighed for, at læse nyheder, læse vejrudsigten og søge informationer på kendte og relevante hjemmesider, præcis som alle andre. Dette åbner op for en hel ny verden, som folk indenfor bestemte brugergrupper ikke tidligere har haft mulighed for at tilgå. Primært fordi de ikke er i stand til at bruge computere, tablets eller andre former for nyere teknologi.

Navigering af forskellige hjemmesider fungerer kun med bestemte hjemmesider, da systemet skal bygges op fra bunden for hver hjemmeside WebBox skal bruge. Har du forslag til endnu flere hjemmesider der vil være relevant at have på WebBox, så er du meget velkommen til at kontakte V.I. Data.

Liste over hjemmesider der fungerer på WebBox.

Her kan du se en liste over de hjemmesider, som fungerer sammen med WebBox. Det er nødvendigvis ikke alle funktioner på hjemmesiderne der fungerer, da dette vil gøre navigationen alt for komplekst.

Læse e-mails på WebBox.

Du kan læse dine e-mails på WebBox, på en meget nem og overskuelig måde. Det kan bruges til nyhedsbreve og mange andre informationer. Man kan ikke sende eler besvare mails endnu på WebBox.

Podcasts.

Du kan lytte til podcasts fra hele verden, og følge med i de udsendelser indenfor din interesse.

Manual til WebBox.

Her kan du hente brugervejledningen til WebBox i flere forskellige formater.

Hent manualen i Word format

Hent manualen i pdf format